Magical morning rays of light. Magiska morgonstrålar. ( Fyledalen, Sweden)

15 000 years ago in connection with the end of the ice age this valley was created. The valley has great biological and geological value. Beech forest that has been allowed to grow wild and old. Frogs and reptiles flourish. Common and rare birds of prey thrives in the surroundings. All species of bats that are known in Sweden have been found here and red deer likes the area. The area is often called northern Europes best place for winter bird watching for eagles.

Fyledalen skapades för ca 15 000 år sedan då istiden tog slut. Dalen har stora biologiska och geologiska värden. Ädelträskog som tillåts växa vild och bli gammal. Grodor och kräldjur trivs. Vanliga och ovanliga rovfåglar stortrivs i omgivningarna. Sveriges olika sorters fladdermöss finns här och hjortar rör sig i marken. Området kallas för norra Europas bästa ställe för  vinter fågelskådning av örnar.

DSC_9714_2_6

DSC_9670.1

DSC_9657_5

DSC_9724_3

DSC_9809

if you want to catch some magical morning rays of light then you have to get out of bed early. Sunrise in these parts of the world happens around 5.52 ! Rise and shine.

 

Om Du vill fånga det magiska morgonljuset så måste du ta dig ur sängen och vara på plats runt soluppgång som är runt 5.52 i våra trakter just nu. Upp och hoppa !

 

Please help me out by pressing the LIKE button if you like the post when you are done reading. THANKS A MILLION.

Snälla hjälp mig genom att trycka på GILLA knappen efter att du läst och tittat på bilderna i bloggen, om du gillade innehållet givetvis. TACK SNÄLLA DU !

Leave a Reply